top of page

Visie en Werkwijze

Verbinding is voor mij een van de kernwaarden in het leven. Dit is een ruim begrip. Het staat voor mij in de eerste plaats voor het echt contact maken met andere mensen. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest wat een ander drijft om tot bepaalde acties over te gaan. Maar daarnaast staat verbinding voor mij ook om niet alleen in je hoofd te zitten, maar ook om in contact te staan met je gevoel en je lijf. Juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk om aandacht te hebben voor alle veranderende sensaties in je lijf. En om contact te maken met het leven dat in je groeit. 

 

Tijdens gesprekken met cliënten merk ik dat veel mensen verstrikt kunnen raken in negatieve gedachten en overtuigingen over zichzelf. Ze moeten ontzettend veel van zichzelf, leven op de automatische piloot en zijn uit het oog verloren wat ze nu daadwerkelijk echt belangrijk vinden in het leven. Dit kan o.a. zorgen voor piekeren, slechter slapen, gevoelens van onrust en onvrede. Ik vind het tijdens sessies altijd een uitdaging om samen met mijn client te onderzoeken welke gedachten ze nu vooral belemmeren en hoe ze weer meer verbinding kunnen gaan ervaren met hun eigen behoeften en gevoelens. Tijdens de sessies zal ik regelmatig gebruik maken van korte oefeningen vanuit de mindfulness om bijvoorbeeld de aandacht te leren richten op je ademhaling of je lijf. Om op die manier meer uit je hoofd te komen. Of om op te merken hoe je lijf op dat moment aanvoelt. En om meer ruimte te geven aan het gevoel.

Mijn werkwijze kenmerkt zich doordat ik naast iemand ga staan vanuit een niet-oordelende en open visie waarbij het creëren van veiligheid en vertrouwen een belangrijke basis is in de sessies. Vanuit mildheid en compassie en confronterend wanneer nodig. En uiteraard met de nodige dosis humor, omdat lachen meteen zorgt voor ruimte in je hoofd, afstand. 

 
1331eb9c-c67a-4f12-86ee-721c8770f751.JPG
bottom of page